автор: Александра Николова
Започна радио рубриката “Хубава работа”, излъчвана на живо по радио София всеки петък. Автор и водещ на предаването е Олга Василевска, управител на MW LOGISTICA.

Темата на епизод 21 е "За силата да водим живот без токсични взаимоотношения“. Чуйте личната историята и още откровени споделяния в разговора ни с Оля Минева, основател на Фондация EMPROVE, Валентина Димитрова, терапевт къв фондацията, както и Мария Паунова, survivor.

Еп. 21, и как Оля създаде фондация за помощ на жените, survivors на домашно насилие.

Разговор със Олга Минева, 02.11.21

За предаването: 30 минутна рубрика в рамките на редовната програма на Радио София е неформален разговор със специален гост за ежедневните трудности, щастие и уроци в динамичната реалност на съвременният работещ българин. Очаквайте срещите с непринудени истории и актуалните работни и личностни теми на българите в активна професионална възраст.

За автора на визията този епизод: Илюстрацията е създадена специално от Алекс Николова за излъченото предаване по Радио София на 02.11.21 г. и е вдъхновена от темата. Credit: Алекс Николова (Website, LinkTr.ee, Instagram, Twitter).

Илюстратор и визуален артист, Ål Nik (Александра Николова) живее и работи между Нидерландия, България и Франция. От 2021 г. е основно в Ротердам, където следва магистратурата си по “XPUB: Experimental Publishing” в Piet Zwart Institute (Willem de Kooning Academy). Част е от два международни творчески колектива – Nomadways (Франция), с които организира арт резиденции и обучителни проекти и Brush&Bow (Великобритания) – платформа за креативна журналистика, към която е доброволец-илюстратор.

Публикуването на илюстрацията е с разрешение на автора и права за разпространение според Creative Commons-Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC-BY-NC-SA). Това означава, че можете да я споделяте, но с кредит към автора, включително и при промяна или адаптация на илюстрацията. Илюстрацията не може да се ползва с комерсиални цели.