автор: Елизавета Дюлгерова
Започна радио рубриката “Хубава работа”, излъчвана на живо по радио София всеки петък. Автор и водещ на предаването е Олга Василевска, управител на MW LOGISTICA.

Темата на епизод 12 е "За смъртта като част от живота“. Чуйте личната история и още откровени споделяния в разговора ни с д-р Петя Мутафчиева - детски хирург и майка на две момичета. Това предполага, че прекарва времето си обградена от деца и може да се каже, че съдбата е отредила да работи и вкъщи, и в болницата. В останалото време кара ски и съзерцава света около себе си. Природозащитник и борец за справедливост от  малка. Сега, порасналата Петя, вярва в научния подход и се радва на всяка добре изградена теза.

Еп. 12, Как професията ѝ като хирург научи Петя да говори за смъртта.

Разговор с д-р Петя Мутафчиева, 29.06.21

За предаването: 30 минутна рубрика в рамките на редовната програма на Радио София е неформален разговор със специален гост за ежедневните трудности, щастие и уроци в динамичната реалност на съвременния работещ българин. Очаквайте срещите с непринудени истории и актуалните работни и личностни теми на българите в активна професионална възраст.

За автора на визията този епизод: Илюстрацията е създадена специално от Елизавета Дюлгерова за излъченото предаване по Радио София на 29.06.21 г. и е вдъхновена от темата. Credit: Instagram, Facebook.

Елизавета, доскоро Ангелова, вече Дюлгерова :) е от Варна. В калиграфията и типографията  намира интригуващата за нея пресечна точка между изящност и точните съвършени линии, които са и любими от геометрията.  

Работи няколко години в различни рекламни агенции и студиа, но осъзнава, че предпочита работата с ръце на хартия, вместо на екран.Така през 2017 започва работа като независим артист, а през 2019 започва да провежда първите си обучения по калиграфия. Днес фокусът и е в обучителна и творческа калиграфска дейност и работи по създаването на нови по-продължителни курсове, както и експериментални работилници по калиграфия.

Публикуването на илюстрацията е с разрешение на автора и права за разпространение според Creative Commons-Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC-BY-NC-SA). Това означава, че можете да я споделяте, но с кредит към автора, включително и при промяна или адаптация на илюстрацията. Илюстрацията не може да се ползва с комерсиални цели.