автор: Александра Желязкова
Започна радио рубриката “Хубава работа”, излъчвана на живо по радио София всеки петък от 13:20 часа. Автор и водещ на предаването е Олга Василевска, управител на MW LOGISTICA.

Темата на епизод 5 е “Преходът от комфорта на корпоративната работа към рисковете на собствения бизнес”. Чуйте личната историята и още откровени споделяния в разговора ни с Мартина и Христо Христови, партньори в живота и бизнеса си Drekka,  производители на Dancing Goats cold brew, родители на Ева и със следващо бебе на път.

Епизод 5, Трудностите в собствения бизнес

Разговор с Мартина и Христо Христови, 21.05.21

За предаването: 30 минутна рубрика в рамките на редовната програма на Радио София е неформален разговор със специален гост за ежедневните трудности, щастие и уроци в динамичната реалност на съвременният работещ българин. Очаквайте срещите с непринудени истории и актуалните работни и личностни теми на българите в активна професионална възраст.

За автора на визията този епизод: Илюстрацията е създадена специално от Александра Желязкова за излъченото предаване по Радио София на 21.05.21 г. и е вдъхновена от темата. Credit: Александра Желязкова (Behance, Instagram, Art).

Александра Желязкова е от Варна. Завършва Средно у-ще за хуманитарни науки и изкуства “Константин Преславски” с профил Студио Графика и ВСУ “Черноризец Храбър” със специалност Дизайн за архитектурна среда. В последствие избира и се развива в сферата  Илюстрация и анимация. Понастоящем работи за InTheCity Studio, Холандия като илюстратор и аниматор на международни еврофинансирани проекти. Допълнително развива и freelance проекти и дизайн, като и не само: илюстрации и комикси на детски книжки, бордови игри, уеб и комършъл анимации, интериорен и сценичен дизайн.

Хронология и компетенции:
2012: курс за 3D моделиране към CGZEN, София.
От 2013: участник в множество международни и местни изложби във Варна, София, Белград и Лесковац.
2014 – 2015: работи в Bulgaria Together, Варна като художник.
2015: курс за рисуване от натура – TDA Classical, Viborg - Дания.
2017: завършва курс за анимация към Studio Zmei, София.
2018 – 2019: работи за Studio Zmei като аниматор и бекграунд дизайнер.
2018 – 2020: основава и води Вечерен акт – Варна.

Публикуването на илюстрацията е с разрешение на автора и права за разпространение според Creative Commons-Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC-BY-NC-SA). Това означава, че можете да я споделяте, но с кредит към автора, включително и при промяна или адаптация на илюстрацията. Илюстрацията не може да се ползва с комерсиални цели.