автор: Диди Шипочка
Започна радио рубриката “Хубава работа”, излъчвана на живо по радио София всеки петък от 13:20 часа. Автор и водещ на предаването е Олга Василевска, управител на MW LOGISTICA.

Темата на епизод 3 е “Трудностите в началото на кариерата. Как Еми открива и отстоява своя път като дизайнер”. Чуйте личната историята и още откровени споделяния в разговора ни с Емилия Генова, дизайнер и основател на Underwire Studio.

Епизод 3, Как Еми открива и отстоява своя път като дизайнер.

Разговор с Емилия Генова, 07.05.2021

За предаването: 30 минутна рубрика в рамките на редовната програма на Радио София е неформален разговор със специален гост за ежедневните трудности, щастие и уроци в динамичната реалност на съвременният работещ българин. Очаквайте срещите с непринудени истории и актуалните работни и личностни теми на българите в активна професионална възраст.

За автора на визията този епизод: Илюстрациите са създадени специално от Димитрина Шипочка, Виолета Димитрова, Д-р Розанна Чижова за излъченото предаване по Радио София на 07.05.2021 г. и са вдъхновена от темата.


Диди Шипочка

Диди Шипочка завършва Националната художествена гимназия и след това Националната Художествена Академия магистър „Илюстрация“. Работи като дизайнер и сценограф. Реализира няколко сценографски проекта и музикални клипа, а пълнометражния филм "Танго в тунела", в който участва, е селектиран на Sofia Film Fest 2018. В момента се концентрира като дизайнер на печатното издание вестник Еволюция (литературно издание за млади български автори), както и личния ѝ проект Nonsenseofmyself, който ще бъде представен в специална изложба в края на годината.

Credit: Instagram | Facebook

автор: Виолета Димитрова
Виолета Димитрова

Ети е родена през 1993 г. в гр. София.Завършва НХА – бакалавър „Книга и печатна графика” и магистър „Илюстрация”.
Участва в множество изложби.
В момента живее на Азорските острови (остров Пико). През 2020 година има една самостоятелна изложба със заглавие "Da vinha ao vinho" (От лозето до виното), второ издание на „Биенале на илюстрацията” и Azores Fringe Festival 2020. Предстои и участие в Azores Fringe Festival 2021 и готви авторска книга с много илюстрации.

Credit: Instagram | Facebook | Behance | Facebook

автор: Д-р Розанна Чижова
Д-р Розанна Чижова

Д-р Розанна Чижова е възпитаник на НХА: Бакалавър две специалности: “Живопис” и “Теория и практика на художественото образование”;-Магистър специалност “Арт Терапия”;-Доктор на науките специалност“Арт Терапия”.
Към момента преподава на магистърска програма Арт Терапия във филиала на Академията в Бургас. Същевременно завършва и фамилно консултиране към Института по фамилна терапия. Участва в обмени, конференции, семинари, обучения, тренинги, терапии и самостоятелни изложби в България, Швейцария, Русия, както и съвместни изложби в страната и в Германия. Творбите и са част от частни колекции и известни галерии. Личен проект стартиран по време на пандемията е На Арт Вълна у дома.

Credit: Facebook | Акварели | Instagram | Behance | LinkedInПубликуването на илюстрацията е с разрешение на автора и права за разпространение според Creative Commons-Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC-BY-NC-SA). Това означава, че можете да я споделяте, но с кредит към автора, включително и при промяна или адаптация на илюстрацията. Илюстрацията не може да се ползва с комерсиални цели.