автор: Лада Янкова
Темата на епизод 28 на рубриката "Хубава работа" е за децата, тяхното въображение и път напред. Чуйте личната историята и още откровени споделяния в разговора ни с Лада Янкова и Силвия Валентино - творческото дуо зад детската книга Ала-Бала-Ница, както и психотерапевта с фокус върху семейната терапия Мария Чинчева.

За гостите
Силвия Валентино е родена във Варна. Завършила Българска и Английска филология в Шуменския университет. Живяла е в САЩ, където през 2009г завършва магистратура по изящните изкуства (MFA) в Сан Диего Стейт Юнивърсити, а от 2012 до 2020 година живее и работи в Дубай. В биографията и влизат редица дисциплини като английска и американска литература, творческо писане, културна лингвистика, детско-юношеска литература, двуезично обучение, история на изкуството, живопис и графика, медия, дизайн и кураторски практики. Автор на най-новата книга Ала Бала Ница.
Лада Янкова е визуален артист, работещ основно в сферата на графичните медии, илюстрацията 
и живописта. През 1999 г. завършва колеж за пластични изкуства „Проф. Н. Райнов“, а през 2007 г. се дипломира като магистър специалност плакат и визуална комуникация в Националната Художествена Академия в София, България. Лада има множество участия на различни форуми, , изложба живопис във Виена, галерия Витоша – живопис, участие в две трианалета за театрален плакат, участие и награди в два конкурса на UFI за изложбен плакат, участие „Биенале на илюстрацията 2020” и др. Лада е носител на наградата в конкурса на UFI за 2016 г., а през 2019 е финалист. А през лятото на 2021 прави самостоятелна изложба в галерия „Доза“ -НЕреално. 
Мария Чинчева e mаркетолог по стаж, писател по случайност, фамилен консултант и психоаналитично формиращ се специалист ранно детско развитие. В недалечното минало - колекционер на въпроси, подреждач на пъзели, спътник в търсенето на смисъл. Майка на Алек, съпруга на Васко, сестра, дъщеря, приятел, колега. Жена с много въображаеми шапки и нито една в гардероба.

За автора на визията този епизод: Илюстрацията е създадена специално от Лада Янкова за излъченото предаване по Радио София на 31.05.22 г. и е вдъхновена от темата. Credit: Лада Янкова (Instagram). 


Еп. 28 Как Силвия и Лада създадоха книжка за деца, посветена на порастването им, а Мария работи за психичната устойчивост на децата.Разговор с Лада Янкова, Силвия Валентино и Мария Чинчева , 31.05.22


За предаването: Започна радио рубриката “Хубава работа”, излъчвана на живо по радио София всеки месец- неформален разговор със специален гост за ежедневните трудности, щастие и уроци в динамичната реалност на съвременният работещ българин. Очаквайте срещите с непринудени истории и актуалните работни и личностни теми на българите в активна професионална възраст. Автор и водещ на предаването е Олга Василевска, управител на MW LOGISTICA.

Публикуването на илюстрацията е с разрешение на автора и права за разпространение според Creative Commons-Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC-BY-NC-SA). Това означава, че можете да я споделяте, но с кредит към автора, включително и при промяна или адаптация на илюстрацията. Илюстрацията не може да се ползва с комерсиални цели.