автор: Бела Славкова
Започна радио рубриката “Хубава работа”, излъчвана на живо по радио София всеки петък от 13:20 часа. Автор и водещ на предаването е Олга Василевска, управител на MW LOGISTICA.

Темата на епизод 4 е “За жената като професионалист и каузата за зелен рестарт на Европа". Чуйте личната историята и още откровени споделяния в разговора ни с Мария Трифонова, преподавател в Стопанския факултет на Софийския университет, координатор магистърска програма „Енергийни пазари и услуги", майка на три деца.

Епизод 4, Как Мария развива себе си и средата ни експерт/ изследовател в сферата на eнергетиката

Разговор с Мария Трифонова, 14.05.21

За предаването: 30 минутна рубрика в рамките на редовната програма на Радио София е неформален разговор със специален гост за ежедневните трудности, щастие и уроци в динамичната реалност на съвременният работещ българин. Очаквайте срещите с непринудени истории и актуалните работни и личностни теми на българите в активна професионална възраст.

За автора на визията този епизод: Илюстрацията е създадена специално от Бела Славкова за излъченото предаване по Радио София на 14.05.21 г. и е вдъхновена от темата. Credit: Бела Славкова (Instagram, ETSY).

Бела Славкова е на 26 години, от София. Част от детството си прекарва във Виена - време, на което отдава посоката си като илюстратор и човек. От малка рисува насекоми и цветя с любов към детайла, а връзката ѝ с природата и до ден днешен е изключително силна. В България завършва художествената гимназия (специалност илюстрация), след това бакалавър Комуникационен дизайн в Аахен, Германия, където е имала възможността да бъде асистент в ателие за ситопечат и да работи като практикант в една от най-успешните агенции за дизайн в Хамбург. Времето в университета и гимназията Бела описва като “розов сапунен мехур”.
В момента работи като графичен дизайнер и илюстратор в рекламна агенция в Кьолн. Работата ѝ в тази с клиенти с различни мнения и ежедневнипредизвикателства е най-големият ѝ учител досега. Паралелно, защото за нея е важно постоянното развитие в движение и новите предизвикателства, Бела развива собствена марка Bellama - магазинче с принтове, картички, ръчно изработени украшения и прибори.

Публикуването на илюстрацията е с разрешение на автора и права за разпространение според Creative Commons-Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC-BY-NC-SA). Това означава, че можете да я споделяте, но с кредит към автора, включително и при промяна или адаптация на илюстрацията. Илюстрацията не може да се ползва с комерсиални цели.