Димитър Стефанов е ръководител автомобилен транспорт в MW LOGISTICA.

С комбинативна мисъл и изобретателност Митко намира решение за всяка ситуация, а с чувството си за хумор е един от най-сърцатите членове на екипа ни.  

Опиши себе си с три думи.
- Инатлив, традиционен и човек на думата.

Разкажи ни за своя път до момента и как стигна до професионалното си развитие в сферата на логистиката?
- Професионалният ми път е изпъстрен с работи от различно естество. Работил съм много неща и това, което ги свързва е, че винаги съм държал да изпълнявам поставените ми задачи. Последната ми работа беше в офис на един от мобилните оператори. Там не се чувствах удовлетворен от работата, която вършех. Екипът беше много добър, но едното не може да компенсира другото.

След лутането ми от място на място се озовах в MW LOGISTICA. Не знаех много за сектора и този бранш, не знаех какво е това камион и има ли гуми..., но реших да пробвам. Приех новото предизвикателство в живота ми, защото бях готов да се докажа както на себе си, така и на хората, които ми се довериха.

Какво те задържа в тази област и смяташ ли да продължиш с кариерното си развитие в сферата на спедицията?
-  Да, това е моето място. Задържат ме колегите, динамичната обстановка и клиентите най-вече.  Мотивира ме това, че няма еднообразие- ден с ден не си прилича. Харесва ми, че нямаме поставени ограничения и норми, а всеки може да се разгърне и развива уменията според възможностите си.

Как започва работният ти ден в офиса?
- Интересен въпрос. Първото нещо, което правя задължително преди да вляза в офиса, е да изпуша една цигара, но скоро мисля да спра цигарите заради дадено обещание.

Кое в работата ти носи радост?
- Най-много радост имам в работата тогава, когато нещата се реалзират, както съм ги планирал. Тогава се чувствам се удовлетворен от постигнатото. Понякога не усещам благодарността на клиентите, но когато я видя и чуя, съм истински щастлив.

Защо като клиент би избрал МВ ЛОГИСТИКА пред другите на пазара?
- На тази тема мога да напиша поредица от книги :). Ако трябва кратко да опиша, бих избрал фирмата заради семейното чувство на взаимност, което придава на всеки клиент. Ние работим с клиента като едно цяло с него. Разбираме неговите проблеми, а когато и той разбере нашата перспектива, ставаме като едно семейство и заедно се справяме с поставените задачи.

Как релаксираш? Кое е твоето хоби и твоят любим спорт, който практикуваш?
- Спорта мога да зачеркна от списъка с нещата, които правя. Не практикувам никакъв спорт-то си ми и личи. ;) Основно отпускам и релаксирам, когато съм в добра компания и участвам в интересни разговори.

На кого искаш да благодариш? Кой те подкрепя в този път?
- Чувствам се радостен от своето развитие и знам, че го дължа на първо място на себе си и качествата, които притежавам. Не съм предал себе си, за да стигна до тук.

Искам да благодаря на братовчед ми, защото той винаги е бил пример в живота за мен - на един напълно успял човек – като държание, поведение и състояние. Благодаря също и на г-жа Василевска за безкрайните разговори, които сме водили, в които ме мотивираше да продължа да се развивам и раздавам.  

Девиз:
- Това са думи на един мой любим писател и стоят закачени на монитора ми от първия ми ден на работа: "Обичайно съм кофти, но когато съм добър съм дяволски добър."


Благодарим ти, Митко за това интервю. Благодарим за отдадената ти работа!
от екипа на МВ ЛОГИСТИКА