инж. Костадин Джампалски, Ховал
едно интервю от поредицата "Нашите 10", посветено на партньорите на MW LOGISTICA по случай първия юбилей на компанията 

Костадин Джампалски е управител на HOVAL, дългогодишен клиент на MW LOGISTICA в сферата на складовата логистика и международен транспорт. Дейността на фирмата се развива драстично с последните няколко години благодарение на далновидното управление и професионален екип. 


Представете се.
Ние сме инженерингова фирма, която се занимава с отопление и вентилация. Помагаме на архитекти, проектанти, инвеститори да си направят енергийно ефективни инсталация за вентилация, отопление, слънчеви панели за техни сгради. Най-големият ни фокус са индустриалните сгради. Там сме най-силни, там имаме най-подходящи решения.

Защо работите с MW LOGISTICA?
Първо, те са наш доверен партньор, второ, много стриктно изпълняват задълженията си и ние изцяло им се доверяваме. А и използваме техния склад за временно пребиваване на наши съоръжения, докато достигнат до крайния клиент.

Доколко това партньорство допринесе за вашия успех?
Ако не беше MW LOGISTICA може би нямаше да имаме така доволни клиенти и всичките доставки да се изпълняват в срок. И нямаше да стане и самото израстване на фирма Ховал. Започнахме двама човека – вече сме шест. По време на сътрудничеството ни израстваме като фирма, а аз от технически директор – станах управител.

MW LOGISTICA е на българския пазар от десет години, общо взето това е и голямата част от периода, в който България е част от ЕС и ЕС е в България. Какви паралели откривате?
Фактът, че сме в Европейския съюз много помага на бизнеса в България. Ховал притежава няколко фабрики в Европа, от които MW LOGISTICA ни помага за транспортиране. Отделно много западни инвеститори откриват заводи и производства в България, а това е много добре както за България така и за нашия бизнес като цяло.

Каква история бихте ни споделили свързана с общата ви работа?
Заедно изобретихме и наложихме един специален софтуер, който изцяло покрива нуждите ни за транспорт. Това един софтуер, който се ползва както от MW LOGISTICA така и от нас. И няма нужда да се чуваме по телефоните, за да организираме транспорт - всичко се попълва като данни в този софтуер. Комуникацията, обмена на данни, документооборотът - стават много лесно и бързо.

Кое е най-ценното в отношенията ви с MW LOGISTICA?
Това, че имаме персонален контакт – човек, който отговаря за нашата фирма. Това е много важно за нас, тъй като проблемите се решават на момента.

На какво е символ движението?
Движението е символ на просперитет, на усъвършенстване. MW LOGISTICA са пример за това. Те постоянно се развиват, постоянно се движат, постоянно залагат на нови иновации - ето както този софтуер, който изобретихме и въведохме заедно.

Какво бихте им пожелали за тяхната десетгодишнина?
Пожелавам им първо да са живи и здрави, да имат много успехи в личен и професионален план и да са с нас още много, много дълги години.

А за следващите сто години какво им пожелавате?
Да се умножат персонално по сто и да се развиват по сто.

HOVAL е производител на висококачествени системни решения за отопление, вентилация и климатизация, които също така са ефективни, икономични и иновативни. Отговорното отношение и личната загриженост към всеки клиент са водещи фактори, наред със спестяване на енергия и опазването на околната среда.
Нашите най-значими постижения - в световен мащаб можем да се похвалим, че отопляваме Ватикана и всички прилежащи сгради в кралството на Нейно Величество Кралица Елизабет. За 7 години в България спечелихме доверието на най-сериозните инвеститори в индустриалния и жилищен сектор. Името Hoval е разпознавано като символ на качество, комфорт, иновация, ефективност и лично отношение.
Моята позиция в компанията е - започнах като технически директор, а от близо три години съм управител на фирмата.
Но служебните ми задачи включват и ангажимент към всеки обект - от проектирането, концепцията, доставянето на оборудването, монтаж и пуск на съоръженията – до отношението към поддръжка и сервиз. Но човек не може да постигне високи резултати, разчитайки единствено на себе си, затова екипната работа е много важна.
На първо място в работата за мен стои личният контакт с нашите клиенти и партньори, който е от съществена важност за намиране на оптимално решение на техните очаквания. 
Вярвам, че бъдещето ще ни въвлече в още много нови и интересни проекти. Подготвени сме за този момент.
В България успяваме, когато доставяме качествено и отговорно решение за всеки един клиент.
Мечтая екипът на Hoval България да става все по-добър, да имаме все повече доволни клиенти и в крайна сметка да превърнем работата ни в истинско удоволствие.