Георги Панев, Магекс В ООД
едно интервю от поредицата "Нашите 10", посветено на партньорите на MW LOGISTICA по случай първия юбилей на компанията 

Георги Панев е експерт- продажби и второ поколение мениджмънт в Магекс В, основен клиент на MW LOGISTICA. Фирмата се занимава вече повече от 15 години с доставка и дистрибуция на строителни материали главно от Германия и Западна Европа за България. При въпроса как е започнала съвместната им работа Г-н Панев разказва за Логистичното Изложение в Интер Експо Център.


Как започнахте да работите с MW LOGISTICA?
Преди пет години и половина се запознахме с Оля - на едно изложение в Интер Експо Център малко след това започнахме да работим заедно. Тя ме спечели с това, че е млад, позитивен, усмихнат човек и успя с малко думи да ми докаже, че мога да разчитам на тях като фирма. И защото и аз съм млад и искам да се разбирам с млади хора и да работя с тях. Знам, че това е бъдещето – младите хора, нашето поколение.

Защо продължавате заедно?
Защото успяха да се докажат като качествен и лоялен партньор, на който може да се разчита. Винаги при всяко едно обаждане в какъвто и да е час на деня - винаги са готови с усмивка да ни помогнат и в рамките на 15 минути получавам отговор с цена и срок на доставката. Което е много важно за нашия бизнес, тъй като не сме голяма фирма, но се стараем да помагаме на нашите клиенти също много бързо.

Каква история от общия ви живот бихте разказали?
Сещам се за смешна история - когато Оля ми се обади и ми каза, че иска да ме запознае с новия човек във фирмата, който ще отговаря за нас, който се казва Даниел Йорданов. И аз очаквам, той ми се обади по телефона. Той звъни и казва - г-н Панев, трябва да се запознаем, нека се видим. И дойде в нашия склад и смешното е, че с Дани всъщност се познаваме от много повече години, но не си знаем фамилиите. И като влезе и се усмихна и вика - Абе, ти ли си Панев, аз съм Йорданов!

Какво успяхте да постигнете благодарение на сътрудничества като това с MW LOGISTICA?
Успяхме да построим през последните десет години почти всички видими сгради, магистрали, малко като Бойко Борисов говоря, но всичко се вижда, нищо че не се яде асфалта. Вие го виждате и ние успяхме да подпомогнем, както и други партньори, да развием държавата на такова ниво, което се вижда в момента.

Символ на какво е движението според Вас?
На промяна, на развитие и на бъдеще, тъй като всичко идва от различни места. Не може да сме стационарни и да бъдем добри в бизнеса.

MW LOGISTICA е на пазара в синхрон с ЕС в България и България в ЕС. Какъв знак е?
На развитието. Цялата ни страна се разви, когато започнахме взаимоотношения с Европа. Ние се занимаваме с внос от ЕС на продукти и заедно ръка за ръка успяваме да променяме бъдещето и настоящето на нашата страна.

Какво бихте пожелали за следващите десет години по случай юбилея на MW LOGISTICA?
Искам първо да им кажа знам, че в бизнеса са най-трудни първите десет години и първия милион. Надявам се, че те вече са направили първия си милион, минали са първите десет години, оттук нататък следват само хубави, лесни и бързи пари. Това им пожелавам - да бъдат все така усмихнати и позитивни и ще успяват винаги.

А за следващите сто години?
За следващите сто – сто милиона.

А на вас какво си пожелавате?
Пожелавам си да продължавам да работя с такива добри фирми като тях, с позитивните хора около нас и мисля, че така ще успеем да подобрим цялостно положението в нашата страна.


Нашата копания Магекс В е малка семейна фирма с големи амбиции.
Занимаваме се с доставка и дистрибуция на строителни материали главно от Германия и Западна Европа за България. Материалите са специфични – за грубото строителство се използват предимно и са главно фиксатори, които са по-малко познати в България, които дистанцират арматурата от кофража. На пазара сме повече от 15 години и се стремим още доста години да бъдем лидер в това, с което се занимаваме.
Нашите най-значими постижения са това, че научихме българския строител да работи и търси качествените продукти. И това, че всеки един ден успяваме да се развиваме все повече.
Моята позиция в компанията е експерт Продажби, но служебните ми задачи включват и товаро-разтоварни дейности, управление на мотокар и електрокар, доставка на стоки до клиент с бус.
На първо място в работата за мен стои честността.
Вярвам, че всеки може да постигне всичко, зависи колко много го иска.
В България успяваме, когато работим здраво и не мрънкаме. 
Мечтая за повече свободно време със семейството и повече почивка.


*"Нашите 10" е специален проект за МВ Логистика. По случай десетата годишнина на фирмата ни ще Ви запознаем с част от ключовите партньори, благодарение на които МВ Логистика се развива.