Даниел Йорданов, мениджър бизнес развитие и продажби в MW LOGISTICA
едно интервю от поредицата "Нашите 10", посветено на партньорите на MW LOGISTICA по случай първия юбилей на компанията 

Даниел Йорданов е мениджър бизнес развитие и продажби в компанията, а през 2018 година придоби и миноритарен дял във дружеството съсобственик в МВ Логистика-  "Василевски и Дъщери" ООД. При въпроса какво означава компанията за него, Даниел непоколебимо отговори: "MW LOGISTICA е предизвикателство, възможност и удоволствие."


Какво успяхте да постигнете като част от екипа на MW LOGISTICA за две години?
Уважението на колегите в офиса и това, че виждат в мое лице човек, на когото могат да разчитат. Успял съм да постигна и такива отношения с клиенти, които не им е неудобно да кажат „благодаря ти, справяте се чудесно“. И това дава мотивация да продължаваме напред. Успяхме с привличането на нови клиенти да направим така, че компанията ни и да печели повече. Нещо не по-малко важно - с труда и усилията, които съм положил, успях да стана съдружник във фирмата от началото на 2018 г. Лично за мен това е най-големият успех, който съм постигнал до този момент.

Вие отговаряте за това клиентската база на фирмата да се разширява. Какво беше първото Ви значимо постижение в това отношение?
В началото на работата ми видях, че има доста клиенти, които са позабравени или такива, с които по някаква причина компанията е спряла да работи.
Една от първите ми задачи беше да проверя защо това се е случило и съответно успях някои от старите позабравени клиенти да ги върна към компанията, да продължим
да работим с тях. И смея да кажа, че всяка година клиентската база се увеличава, а съответно и печалбата на компанията.

Работите приоритетно със страни в Европа, как?
Да, наш партньор е Emons Spedition. Те са близо 100-годишна немска спедиция, започнали също като семейна компания. И до ден днешен са, но вече в много по-голям мащаб. С тях си сътрудничим по развитието на групажната ни линия България - Германия и Германия - България. Основно работим с Германия, Франция, Белгия, Холандия – развиваме групажни линии с тези държави, отделно от това работим с почти всички държави в Централна и Западна Европа. Страни от Близкия и Далечния изток или балканските страни – по-скоро по-рядко.

В какво се изразяват тези отношения? Какво е специфичното за тях?
По групажните пратки, които организираме по внос от Германия и съответно от България по износ за Германия. На седмична база контактуваме с тях относно товаренето на тези пратки, събирането в т.нар. групажни складове, от които нашите камиони пътуват всяка седмица. От най-малките – да кажем кашон, два-три – до цели камиони с по 30 палета.
Комуникацията ни с партньорите основно се изразява по телефон и по е-mail, но тази година се запознах лично с някои от колегите в Германия. Бях на посещение там в централата и в някои регионални офиси. Това също помогна за развитието на отношенията и на ефективността на работата, за да си обясним проблемите и да търсим решение взаимно. И да знаят, че отсреща има хора, на които им пука.

Какъв е подходът ви в разширяването на клиентите на MW LOGISTICA?
Не случайно мотото ни е „Спедиция с лично отношение“. Всеки един клиент ни е важен без значение колко голям е той. Стараем се да обръщаме лично внимание на всеки един. То е толкова важно колкото и това, че хората си обръщат внимание вкъщи за нещата да вървят както трябва. Ние се стараем така да работим и с клиентите, за да могат те да са максимално доволни и да видят, че ние сме отговорни и сериозни.
Всеки от фирмата ни е персонално свързан с всеки един клиент и отговаря за него, и трябва да се грижи за него, така както се грижи за негови близки хора.

Дейността на фирмата ви е свързана изключително с движение. Какво означава за Вас движението? На какво и символ то?
Движението е свързано с развитието на бизнеса на нашите клиенти. А придвижвайки техните товари, ние придвижваме техния бизнес напред.

Кое беше най-трудното за Вас досега?
Постъпих на ръководна позиция и бях с ясната идея, че за мен най-важно е да намеря пътя към хората и комуникацията ни да върви добре - да ме приемат не като човек, който е дошъл да ги ръководи, а като човек дошъл да ги води напред и да работи заедно с тях в екип. Това ми беше най-трудно и смятам, че на този етап успявам да го постигна.

Какво си пожелавате за следващите десет години?
Пожелавам си да съм здрав, да продължа да съм мотивиран и да имам желание да се развивам както личностно така и професионално и да помагам на компанията да се развива и да се разрастваме. На колегите си пожелавам да продължат да работят като минимум така както работят в момента, а също пожелавам да са предимно здрави и да полагат усилия всеки ден. Това е начинът компанията да се развива и се надявам след десет години да се поздравим като голяма международна компания.


Нашите най-значими постижения са 10 години устойчиво развитие, сплотен екип и доволни клиенти.
Моята позиция в компанията е мениджър бизнес развитие и продажби, но служебните ми задачи включват и участие във всички процеси, свързани със спедицията, логистиката, както и обучение и развитие на служителите в компанията.
На първо място в работата за мен стои коректност в отношенията с колеги и партньори.
Вярвам, че… вярвам в много неща, но най - вече в доброто, в себе си и че всеки човек държи съдбата си в своите ръце.
В България успяваме, когато положим усилия да се образоваме и да търсим точното място за лично и професионално развитие.
Мечтая за
голямо и щастливо семейство, много време за пътешествия и да видя Левски отново шампион.


*"Нашите 10" е специален проект за МВ Логистика. По случай десетата годишнина на фирмата ни ще Ви запознаем с част от ключовите партньори, благодарение на които МВ Логистика се развива.