На 16 май MW Logistica отпразнува пет години от своето създаване. Събитието бе отбелязано с коктейл пред складовата база на компанията. Честването бе уважено от партньори и приятели на спедиторската фирма. Олга Василевска, управител на MW Logistica, очарова гостите на юбилея с топла и емоционална презентация за историята на компанията и бъдещите й цели.

„Вярвам, че за в бъдеще ще имаме все повече поводи за празнуване“, пожела си Олга Василевска по време на честванията.

Началото на семейната фирма е поставено десетки години назад във времето. Още през 1920 г. фамилията започва да организира превоз на сол към Цариград. „От тогава насам във всяко следващо поколение всеки един от мъжете в семейството ми се е занимавал с транспорт и предприемачество - отбеляза Василевска. – Моят ред дойде преждевременно, но аз вярвам, че с вашата подкрепа и с помощта на историята, градена от пет поколения, ще успеем да направим MW Logistica и 100-годишна фирма“, заяви още тя.

Проектите

За пет години MW Logistica реализира редица успешни проекти. Сред тях са организирането на транспорта на струнни музикални инструменти за международния конкурс Еуфония 2009, откриването на регионално представителство в Бургас (през 2009 г.), групажна линия с ежеседмично отпътуване от Нюрнберг (2010 г.). Спедиторската фирма бе и главният „виновник“ за  доставката на моторите на финала на световния шампионат по мотокрос фристайл, проведен в столичната зала Армеец през 2012 г. През изминалата година MW Logistica бе и сред представителните гости на международна конференция в Китай.

Традиции в бъдещето

Олга Василевска пое мениджмънта на спедиторската фирма през август 2012 г. Тя наследи този пост от своя  баща Минко Василевски – изключителен професионалист с дългогодишен опит в област-та на транспорта и логистиката. След 15 години начело на компанията ДБ Шенкер, през 2008 г. Василевски основава собствена  фирма. Важен етап от историята на компанията е придобиването на 20% от дяловете на MW Logistica от немския концерн EMONS SPEDITION GmbH през 2009 г.
„Пет години – това е едно дете, което вече се е научило да ходи, може да чете и тепърва ще тръгне на училище. За пет години едно дърво вече е създало своите корени и може да расте“, каза Олга Василевска по време на честването на юбилея. Тя благодари на своите колеги за усилената работа и на партньорите си за успешните проекти. „Вярвам, че за в бъдеще ще имаме все повече поводи за празнуване“, пожела си тя.

Поглед напред

По думите на Олга Василевска стабилната позиция на MW Logistica на пазара се дължи на професионализма и отдадеността на екипа, работещ във фирмата. Ето защо сред „фокусите“ на MW Logistica за следващите пет години са развитието и увеличаването на служителите на дружеството.
„Стратегията относно развитието на продукта ни е насочена към диверсификация на пазарите и поглед към трети страни извън ЕС. Стратегическото положение на България е предпоставка за развитието ни като страна-логистичен хъб между ЕС и Азия, кауза, за която ще продължаваме да работим и занапред“, заяви още Олга Василевска.