Валентина Петрова e специалист администрация и финанси в MW LOGISTICA.

Винаги готова да откликне на молба на свой колега, Валя е неизменна част от сплотения колектив на фирма МВ ЛОГИСТИКА.
Държи на лоялността, коректността и точността, които са нужни при процесите на всички административни процеси, които управлява.

Опиши себе си с три думи.
- Като представител на зодия рак ми е трудно да се опиша с три думи. Весел човек съм, но и понякога малко строга. Старая се да съм максимално точна в работата си и затова съм взискателна и към колегите. Ако трябва да избера три думи за мен те са: весел, отзивчив и отговорен човек.

Разкажи ни малко повече за твоя професионален път преди МВ ЛОГИСТИКА.
- Основното ми образование е моделиер-дизайнер. Винаги съм харесвала да се занимавам с облекла. Дълги години практикувах тази професия в завод „Витоша”, тогава най-големият завод за облекла в България, като от най-ниската позиция преминах през различните нива до отдел „Обезпечаване на международните поръчки“.  След това работих в счетоводството на транспортна фирма и после бях администратор в фирми за алкохолни и безалкохолни напитки.

Работата ми като администратор сега ми доставя удоволствие. Кара ме да се чувствам значима за фирмата и мен самата. Чувствам се на мястото си. Макар, че е различно от това, което съм учила, ми е интересно и се старая да го правя възможно най-добре.

Как избра логистиката като следваща сфера за твоето професионално развитие?
- Случайно попаднах в МВ ЛОГИСТИКА благодарение на г-жа Василевска. Тя знаеше, че си търся работа и като се отвори такава възможност в нейната фирма ми направи предложение да се включа в екипа. 

Висшето ми образование все пак е свързано с логистиката. Завършила съм икономически институт в търговски факултет. Специалността тогава се казваше „Материално техническо снабдяване“. Така попаднах и в отдел Снабдяване в завод „Витоша”. Там работата ми беше да предвиждам колко материали, тъкани и консумативи е нужно да се заявят, планирах всички необходими количества и брак, управлявах целия материален поток.

Кое е първото нещо, което правиш, когато влезеш в офиса?
- Включвам автомата за вода и компютъра си, а зимата пускам и парното. Проверявам и сменям датата на календара и след това започва моят работен ден.

Кое в работата ти носи радост?
- Обичам всичко да се случва ритмично и навреме. Това ми дава душевно спокойствие и мога в края на деня да мисля и за задачите вкъщи. В личен план ми носи радост близките ми да са щастливи.

Защо като клиент би избрал МВ ЛОГИСТИКА пред другите на пазара?
- Защото ние наистина сме спедицията с лично отношение. Харесва ми това, че винаги имаме решение и не се отказваме без да имаме вариант за клиента. Понякога това е за наша сметка, но държим на отношението към клиентите. Много сме гъвкави и това ни прави различни от другите.

Характерът на компанията е ни е специален. Аз винаги съм работила в големи компании, това е първият ми опит със семейна по-малка фирма, но има чувство на близост и лично отношение, което ценя.

Как релаксираш? Кое е твоето хоби и твоят любим спорт, който практикуваш?
- Най-много обичам да се разхождам в планината сред природата. С удоволствие прекарвам време с внуците си. Също така готвя със желание, защото знам, че така радвам близките си.

На кого искаш да благодариш? Кой те подкрепя?
- Благодаря на семейстовото ми за подкрепата и любовта, която ми дават. Благодаря на г-жа Василевска за предоставената ми възможност за да работя във фирма МВ ЛОГИСТИКА. Смятам, че когато един човек ти дава възможност да се храниш, трябва да си благодарен. Ценя и подхода и като ръководител. Житейският ми опит показа, че рядко можеш да намериш такава толерантност и търпение в ръководител.

Специално благодаря на Симона Василевска за постоянната и безрезервна подкрепа  в процеса на работа.

Твоя девиз?
– Нямам конкретно мото или девиз. Старая се да бъда добър човек и да правя добро, да бъда полезна на близките си и приятелите си. Знам, че когато си добър, получаваш добро.

Благодарности от екипа на MW LOGISTICA за проведенето интервю и за това, че си част от нашия екип, скъпа Валя!