MW LOGISTICA отбелязва своя 13-и рожден ден с преместване в нов модерен офис. Фирмата стартира логистични решения за електронна търговия.

На 18 май 2021 г. MW LOGISTICA навърши 13 години от създаването си. Екипът отбеляза празника с малко парти, а годишнината свързват с преход към съзряване. Големият празник е планиран след предстоящото преместване в новия офис на столичния бул. Цариградско шосе 147, в Интер Експо Център. Ремонтните дейности по него са приключили и в началото на месец юни ще отвори врати.

„От 10 години се помещаваме в Търговски център Европа и беше трудно да вземем това решение, но беше и логична стъпка към разширяване и модернизиране на визията ни“, споделя Олга Василевска, трето поколение спедитор, мажоритарен собственик и управител на MW LOGISTICA.

Новият офис се намира на шестия етаж и е с панорамна гледка към Витоша. Той е тип open space, като разполага с просторна конферентна зала. В нея освен бизнес срещи ще се организират ежемесечни екипни инициативи. Една от тях е вече традиционната среща на теми, свързани със здравето - „Здрави на работа“. Във фирмата са заети 15 души, като екипът непрекъснато се разраства и е отворен за таланти.

Мястото на офиса е изключително комуникативно. Сред ключовите предимства е, че е в непосредствена близост до новия склад на фирмата, който заработи в края на 2019 г. Складът се намира в логистичната база на MDL Universal на бул. Цариградско Шосе 425. Той е напълно оборудван. Складовата площ е 1000 кв.м, с допълнителна крос-док зона.

3PL решения за електронна търговия

Концентрирайки се в т.нар. услуги с добавена стойност и с оглед на бързото нарастване на електронната търговия, екипът стартира като услуга outsourcing на логистичните дейности за онлайн търговци. За целта MW LOGISTICA актуализира оперативния софтуер, който изцяло автоматизира процеса за контрол и проследяване на складовите наличности. Системата се синхронизира с тази на клиентите.

Още с преместването в новия склад тествахме и започнахме да предлагаме 3PL решения за електронна търговия. От месец и половина вече имаме пълна готовност да обслужваме онлайн магазини. Тук има няколко специфични процеси, които са по-различни от стандартното складово обслужване. Те са свързани с консолидиране на софтуерните продукти на електронните магазини с логистичните. Процесът на комисиониране също е по-различен“, коментира мениджърът.

Предлага се комплексно обслужване: съхранение според специфичните изисквания, зададени от клиента, комисиониране, подготовка на цялата документация, насочване на пратките към крайните потребители с куриери. Температурата в склада целогодишно е между 5 и 20 °C и в него могат да се съхраняват и обработват продукти, за които не се изисква специфичен температурен режим.

Както към всяка наша услуга и тук подхождаме с лично отношение. Работим в много тясна взаимовръзка с клиентите. Познаваме административните им процеси, изисквания и продуктова гама“, каза Олга Василевска.

При интерес за логистични решения за електронна търговия, запитвания може да изпращате към Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Директни групажни линии

Emons Spedition e съдружник в MW LOGISTICA oт 2009 г. Мрежата от международни хъбове: 58 представителства в Германия, 88 - в Европа и 105 - по света, дава база за обслужване на собствени директни групажни линии. Фирмата организира превоз на групажни карго пратки по релациите Германия, Белгия, Холандия, Франция и Италия. Пратките ежеседмично отпътуват от хъба на съответната дестинация всеки петък и пристигат в понеделник в терминал MW LOGISTICA София.

Списание Логистика честити 13-я рожден ден на MW LOGISTICA и пожелава на екипа здраве и високи логистични постижения.

Източник: Списание Логистика